The village of Thornham is situated on the north-west Norfolk coastal road and has many distinctive traditional buildings.  Ravens Court is tucked away off the main road and is a relatively modern courtyard development.  As the houses are on the boundary of a conservation area, traditional materials and detailing have been used.

We were approached to formulate a first floor extension on a single storey wing to the west of the house.  A series of feasibility studies that we have developed enabled the client to explore various ideas and to see how the potential schemes would sit against the existing building.

The scheme gained planning permission in September 2015 following the planning process through Kings Lynn & West Norfolk Planning. Construction work started in January 2016 and was completed in June 2017, with a series of joinery items being the last pieces of the jigsaw.

We are in the process of taking final photographs of the interior and the exterior of the scheme, but we have uploaded a series of initial photographs to show the extension before it was fully completed.