This late nineteenth century, detached, corner plot, brick house has period features, a single storey out house and a conservatory to the rear.

The development will include a single storey side extension and a two storey double extension.  The conservatory will be removed in order to create an accessible wet room and a large west facing sun room on the ground floor.  Upstairs, the bedroom will be extended to include an en suite and a dressing room.

The design maximises the site area.  The materials will complement the existing fabric and will include the use of buff grey bricks and a natural slate roof.  Red brick will be used in the detailing of the extension to reflect the existing decorative red banding on the property.  The design ensures the internal spaces are bright and warm, and as much daylight as possible is captured and enjoyed.

The project was submitted to planning and gained permission for the two storey extension in January 2016. We were then commissioned to complete the detailed design drawings for the scheme and work with the builder Dave McGregor – P McGregor & Sons during the construction phase.

The project was completed in September 2016 and we are in the process of completing final photographs and reviewing the whole project with the client.