On the 6th November 2014, Devlin Architects undertook a public consultation for the pre-school.  The aim of this was to gain an understanding of how parents, the general public and local neighbours viewed the proposed design prior to submission for planning.  We provided a set of display boards showing the process and final design.  In addition, our architect, Simon, gave a presentation to those who attended, to talk them through how the scheme developed from initial studies to the current designs. The feedback gained was extremely positive and very supportive with compliments on the design, the school’s ambitions and its facilities.

On the night there were several questions raised by the public.  They ranged from queries on the cladding, to the size and scale of the buildings.  We answered these questions individually and each person appeared satisfied with the response.  In addition, those neighbours directly affected by the new building’s location were given one on one consultations with Simon to ensure they understood the design, the reasons for the position, the mass of the building and the proposed external materials. Each resident was listened to and their comments and issues were taken on board.  The positive outcome of the public consultation will  be reflected in the final documentation that is due to be submitted for planning permission.

For more information on this project, see http://devlinarchitects.com/projects/eaton-socon-pre-school/